Vooraf een uitvaart regelen die aan uw wensen voldoet

Na het overlijden van een dierbare moet er veel geregeld worden, wat veel stress kan toevoegen aan een zware, emotionele situatie. Door vooraf al uw uitvaartswensen vast te leggen en zoveel mogelijk voor uw eigen uitvaart te regelen, kunt u deze tijd net even wat makkelijker maken voor uw nabestaanden. Zij hoeven zich geen zorgen te maken of de uitvaart wel bij uw wensen past en hoeven een stuk minder beslissingen te nemen. Hierdoor kunnen zij rustig rouwen en erop vertrouwen dat uw uitvaart tot in de puntjes geregeld is. Uitvaartverzorging IJsselmeergebied uit regio Almere vertelt u graag meer over de mogelijkheden.

Wat kunt u zelf bepalen omtrent uw uitvaart?


Om uw nabestaanden te ontzien en er zeker van te zijn dat uw uitvaart perfect aan uw wensen zal voldoen, kunt u al een behoorlijk aantal zaken van tevoren zelf regelen. U kunt uzelf hierbij de volgende vragen stellen:
• Waar wilt u opgebaard worden?
• Wilt u begraven of gecremeerd worden? En waar?
• Welke soort rouwvervoer past het beste bij uw wensen?
• Wilt u dat uw nabestaanden rouwkaarten versturen of een rouwadvertentie plaatsen, en heeft u hiervoor al een ontwerp of tekst in gedachten?
• Naar welk model en materiaal kist gaat uw voorkeur uit?

Uw uitvaartswensen vastleggen

Nadat u goed over alle aspecten van uw uitvaart heeft nagedacht, kunt u uw wensen officieel laten vastleggen in een wilsbeschikking of een levenstestament. Een wilsbeschikking is een document waarin u uw wensen kunt vastleggen, zoals de invulling van de uitvaart en de afscheidsdienst en de wijze van opbaren. U dateert en ondertekent de wilsbeschikking onder toezicht van een getuige, die het document vervolgens ook ondertekent. De getuige is er verantwoordelijk voor dat uw uitvaartswensen worden nagekomen.

Een andere mogelijkheid is om uw uitvaartswensen toe te voegen aan uw levenstestament. In deze notariële akte legt u bijvoorbeeld ook uw wensen voor uw erfenis en zaken rond voogdij vast. In uw levenstestament geeft u een of meerdere personen volmacht om uw uitvaart volgens uw wensen te organiseren. Uw uitvaartverzorger van Uitvaartverzorging IJsselmeergebied bespreekt graag welk document de beste keuze voor u is.

Uw wensen bespreken met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen over de mogelijkheden voor uw uitvaart? Wij raden altijd aan om uw uitvaartswensen te bespreken met een uitvaartverzorger. Hij of zij zal tijdens een vrijblijvend gesprek op een locatie van uw keuze rustig naar u luisteren en de verschillende mogelijkheden bespreken. Daarbij wordt natuurlijk ook rekening gehouden met de kosten. Aan de hand van uw uitvaartverzekering brengen wij uw wensen met de bijbehorende verwachte kosten in kaart . Zo weten u en uw nabestaanden precies waar u allemaal aan toe bent.
Wilt u uw uitvaart graag zoveel mogelijk vooraf regelen en wilt u daarvoor uw wensen bespreken met een uitvaartverzorger? Neem dan vrijblijvend contact op met Uitvaartverzorging IJsselmeergebied om een afspraak te maken voor een gesprek in regio Almere

0
Feed