Persoonlijke uitvaartverzorging in de regio Almere

Contact

Bij Uitvaartverzorging IJsselmeergebied bent u verzekerd van een persoonlijke, passende uitvaartverzorging en een waardig afscheid van uw dierbare. We verzorgen begrafenissen en crematies in de regio Almere die volledig op uw persoonlijke wensen aansluiten. Transparantie staat daarbij voorop. Zo bespreken we vooraf precies wat wij voor u uit handen nemen en kunt u er gerust op zijn dat de ceremonie verloopt volgens uw wensen en die van uw dierbare.

Uitvaartleiders waar u op kunt vertrouwen

Er komt bij het verlies van een dierbare veel op u af. Het organiseren van de uitvaart kan door het verdriet zwaar vallen. UVIJ garandeert persoonlijke ondersteuning van begripvolle uitvaartleiders die u waar mogelijk in dit proces zullen ontzien.

Cremeren

Bij het regelen van een crematie komen veel praktische zaken kijken. Zo moet je onder meer denken aan de locatie van de plechtigheid en waar er afscheid genomen moet worden. Wat mag wel en wat mag niet? UVIJ is uitstekend in staat u op een liefdevolle manier te adviseren. Wij staan naast u om de wensen van u en uw dierbare te realiseren. Zo zorgen we voor een waardig afscheid.

Binnen de regio liggen verschillende crematoriums. De mogelijkheden verschillen per crematorium, evenals de prijzen. Voor mogelijkheden per crematorium en bijhorende tarieven kunt u gerust contact opnemen. Wij voorzien u kosteloos van advies.

In Almere zijn twee crematoria en in Lelystad hebben we één crematorium. Daarnaast zijn er crematoria te vinden in Amsterdam, Bilthoven en Amersfoort. Onderstaand de crematoria in Almere en Lelystad.
  • Crematorium Almere stad, gelegen aan de Kruidenweg 3 te Almere
  • Crematorium Cremaere, gelegen aan de Damsluisweg 29 te Almere
  • Crematorium Yardenhuis van Lelystad (Ölandhorst), gelegen aan de Oostranddreef 1 te Lelystad
Voor verzorging van een waardige crematie belt u met 036 - 532 13 31.

Begraven

In het werkgebied van UVIJ liggen meerdere begraafplaatsen. Onderstaand een greep van enkele begraafplaatsen. Staat de begraafplaats die u in gedachten heeft er niet tussen? Wij verzorgen begrafenissen in heel Nederland.

De meest bekende begraafplaatsen in het IJsselmeergebied zijn:

  • Begraafplaats Almere stad, gelegen aan de kruidenweg 3 te Almere
  • Begraafplaats Almere haven, gelegen aan de Oosterdreef 15 te Almere-Haven
  • Algemene begraafplaats Lelystad, gelegen aan de Oostranddreef 1 te Lelystad
  • Begraafplaats Zeewolde, gelegen aan de Dasselaarweg 26 te Zeewolde
  • Begraafplaats De Wissel, gelegen aan De Wissel te Dronten
Buiten het IJsselmeergebied zijn er vele bekende en onbekende begraafplaatsen. Heeft u hier vragen over neem gerust contact met ons op. Ook kunt u vragen hebben over een soort graf. Vragen als wat is een algemeen graf, wat is een particulier huurgraf. Ook over natuurbegraafplaatsen kunnen wij u vertellen.

De uitvaartverzorging: het proces voorafgaand aan de ceremonie

Voorafgaand aan de uitvaartdienst of plechtigheid spreken we met u alle organisatorische zaken door. Door onze ervaring en expertise weten we precies waarmee we zoal rekening dienen te houden in dit proces. Wensen van u en uw dierbare zijn hierbij leidend. U kunt er uiteraard altijd voor kiezen om bepaalde elementen van de organisatie zelf op u te nemen. Alle opties en wensen worden vooraf met elkaar besproken en door ons vastgelegd.

Om zoveel mogelijk rust en vreedzaamheid rondom de uitvaart te creëren, zullen we proberen de wensen van u en uw dierbare snel in kaart te brengen. We staan gedurende deze moeilijke periode voor u klaar om vragen te beantwoorden en de uitvaart zo waardig en passend mogelijk vorm te geven. 

We maken alle afspraken met u bij voorkeur in een persoonlijk gesprek. Zo kunnen we alle wensen en opties goed boven tafel krijgen. Uiteraard is het ook mogelijk om het contact via e-mail te laten verlopen. In dat geval kunt u een wilsbeschikking meesturen. Hierin kunt u aangeven wat u precies voor ogen heeft.
U kunt de wilsbeschikking hieronder downloaden en het ingevulde formulier mailen naar info@uitvaart-uvij.nl.

Download de wilsbeschikking
Gedecoreerde kist

Begeleiding tijdens de uitvaart

Uiteraard staat een van onze uitvaartleiders u tijdens de uitvaart bij. Zodoende hoeft u de verantwoording voor het verloop van de ceremonie of plechtigheid nooit alleen te dragen en kunt u rekenen op iemand die steun biedt en helpt beslissingen te maken. Het uitvaartcentrum en diens faciliteiten staan gedurende de afgesproken periode tot uw beschikking.

Crematie herdenking

Na afloop van de uitvaartceremonie

Na de uitvaart zijn er nog een aantal zaken die geregeld moeten worden. Uiteraard kunt u ook dan nog bij ons terecht. Mocht u na de uitvaart vragen hebben, dan beantwoorden wij die graag voor u. We staan u graag bij tijdens uw verwerkingsproces.

Nazorg

In ons leven maken we foto's en video's, versturen we berichten en luisteren we muziek. Daar waar er vroeger foto's ontwikkeld moesten worden, muziek op een cd stond en video's vanaf een dvd gekeken werden, is er nu veel veranderd. Veel van deze zaken gebeuren tegenwoordig online, door middel van downloaden, uploaden of streaming. Daarnaast zijn er veel aanbieders van verschillende platforms om contacten, spaarpunten en andere zaken online bij te houden. Al deze zaken horen bij de digitale nalatenschap als er een overlijden heeft plaatsgevonden. 


Soms is er al kort na het overlijden de wens om bij de digitale gegevens van de overledene te komen. Naar welke muziek luisterde hij of zij nou eigenlijk? Wat is ook alweer het adres van die oom? Steeds vaker komt het voor dat deze informatie in de cloud staat. Omdat er een groeiende behoefte is aan sturing op online gebied, zijn UVIJ en Digitale Nazorg een partnerschap aangegaan. Zo kunnen we u naar een betrouwbare partij verwijzen, die kan helpen in het oerwoud van de digitale nalatenschap. Naast de service op online gebied kunt u hier ook met (kapotte) hardware waarop dierbare data staan terecht. Soms is het ook alleen via hardware, bijvoorbeeld een smartphone, tablet of laptop, mogelijk om in de digitale omgeving te komen. 


Hieronder vind u de servicepagina; hierop kunt u informatie vinden over het opzeggen van digitale diensten.

Naar de servicepagina