Lees hier de blog van Uitvaartverzorging IJsselmeergebied

 • 20/10/2020
  Alle mogelijkheden voor uitvaartverzorging

  Een uitvaart organiseren is nooit eenvoudig. Er moet toch nog heel wat geregeld worden, terwijl uw hoofd hier nu waarschijnlijk niet naar staat. Toch wilt u natuurlijk dat de uitvaart tot in de puntjes verzorgd is, zodat u op een waardige en persoonlijke manier afscheid kunt nemen van uw naaste. Een uitvaartverzorger staat u daarom gedurende dit gehele proces bij. Hij of zij zorgt ervoor dat u niets vergeet en neemt u veel werk uit handen. Daarnaast biedt de uitvaartverzorger u natuurlijk ook emotionele begeleiding en nazorg. Hier kunt u meer lezen over de verschillende mogelijkheden voor uitvaartverzorging door Uitvaartverzorging IJsselmeergebied in regio Almere.

  Lees meer
 • 29/06/2020
  Vooraf een uitvaart regelen die aan uw wensen voldoet

  Na het overlijden van een dierbare moet er veel geregeld worden, wat veel stress kan toevoegen aan een zware, emotionele situatie. Door vooraf al uw uitvaartswensen vast te leggen en zoveel mogelijk voor uw eigen uitvaart te regelen, kunt u deze tijd net even wat makkelijker maken voor uw nabestaanden. Zij hoeven zich geen zorgen te maken of de uitvaart wel bij uw wensen past en hoeven een stuk minder beslissingen te nemen. Hierdoor kunnen zij rustig rouwen en erop vertrouwen dat uw uitvaart tot in de puntjes geregeld is. Uitvaartverzorging IJsselmeergebied uit regio Almere vertelt u graag meer over de mogelijkheden.

  Lees meer
 • 20/12/2019
  Hoe bereid ik mij voor op een uitvaart?

  Het regelen van een uitvaart kan emotioneel erg zwaar zijn, maar is ook uw kans om op een passende manier afscheid te nemen van uw dierbare. U wilt daarom ongetwijfeld dat de uitvaart zo goed mogelijk voorbereid wordt en precies bij uw wensen en die van de overledene aansluit. Maar waar moet u beginnen, wat zijn de verschillende mogelijkheden en waar kunt u terecht voor hulp? Wij geven u graag meer informatie om u in deze moeilijke tijd bij te staan.

  Lees meer
 • 10/07/2019
  Hoe verloopt een crematie

  Bij een crematie wordt het lichaam van de overledene verbrand in een speciale oven. De as die overblijft wordt desgewenst in een urn bewaard die de nabestaanden kunnen meenemen of die wordt (bij)geplaatst in een speciaal graf met urnen. Maar hoe verloopt een crematie eigenlijk? Om u hier een beeld van te geven, maakte Uitvaartverzorging IJsselmeergebied uit Almere voor u een beschrijving van het verloop van dit type uitvaart.

  Lees meer
 • 03/07/2019
  De begrafenis als afscheid van uw naaste

  Indien u geconfronteerd wordt met het overlijden van een naaste zijn er tal van dingen die u en wellicht ook andere familieleden dienen te regelen. Het voornaamste wat u dient te regelen is de uitvaartceremonie. De één kiest voor crematie, de ander voor een begrafenis. Om u enigszins een beeld te geven van wat u kunt verwachten van een begrafenis op een begraafplaats, maakte Uitvaartverzorging IJsselmeergebied uit Almere voor u een beschrijving van het verloop van dit type uitvaart. Zo weet u wat er komt kijken bij het vormgeven van een begrafenis.

  Lees meer