Lees hier de blog van Uitvaartverzorging IJsselmeergebied

 • 20/12/2019
  Hoe bereid ik mij voor op een uitvaart?

  Het regelen van een uitvaart kan emotioneel erg zwaar zijn, maar is ook uw kans om op een passende manier afscheid te nemen van uw dierbare. U wilt daarom ongetwijfeld dat de uitvaart zo goed mogelijk voorbereid wordt en precies bij uw wensen en die van de overledene aansluit. Maar waar moet u beginnen, wat zijn de verschillende mogelijkheden en waar kunt u terecht voor hulp? Wij geven u graag meer informatie om u in deze moeilijke tijd bij te staan.

  Lees meer
 • 10/07/2019
  Hoe verloopt een crematie

  Bij een crematie wordt het lichaam van de overledene verbrand in een speciale oven. De as die overblijft wordt desgewenst in een urn bewaard die de nabestaanden kunnen meenemen of die wordt (bij)geplaatst in een speciaal graf met urnen. Maar hoe verloopt een crematie eigenlijk? Om u hier een beeld van te geven, maakte Uitvaartverzorging IJsselmeergebied uit Almere voor u een beschrijving van het verloop van dit type uitvaart.

  Lees meer
 • 03/07/2019
  De begrafenis als afscheid van uw naaste

  Indien u geconfronteerd wordt met het overlijden van een naaste zijn er tal van dingen die u en wellicht ook andere familieleden dienen te regelen. Het voornaamste wat u dient te regelen is de uitvaartceremonie. De één kiest voor crematie, de ander voor een begrafenis. Om u enigszins een beeld te geven van wat u kunt verwachten van een begrafenis op een begraafplaats, maakte Uitvaartverzorging IJsselmeergebied uit Almere voor u een beschrijving van het verloop van dit type uitvaart. Zo weet u wat er komt kijken bij het vormgeven van een begrafenis.

  Lees meer